Genoeg beweging tijdens jouw rit!

Een nieuwe maand staat weer voor de deur en deze maand lichten we het thema voeding en beweging uit! Als chauffeur breng je de dag vooral zittend door, dat is comfortabel, maar niet altijd even goed voor je lichaam. Tijdens het rijden is het belangrijk dat je een goede houding aanhoudt.

Het is algemeen bekend dat bewegen erg belangrijk is voor je lichaam. Als vrachtwagenchauffeur is dit soms nog een uitdaging, omdat je vaak lang onderweg bent. Ook hebben vrachtwagenchauffeurs vaak te maken met onregelmatige en wisselende werkuren, wat vaak gepaard gaat met een ongezond leven. Steeds meer bedrijven zien in dat ze de levenskwaliteit van hun chauffeurs moeten verbeteren en steeds meer bedrijven zien ook dat het zijn vruchten afwerpt. In dit artikel geven wij je advies hoe je als vrachtwagenchauffeur toch voldoende beweegt op jouw werkdag!

Natuurlijk stop je ook wel eens onderweg om even te eten of te tanken. Dit soort momenten zijn belangrijk om te bewegen. Loop even een rondje en doe wat oefeningen. Geen idee welke oefeningen je kan doen? Wij geven je een aantal tips welke oefeningen je makkelijk kan uitvoeren:

Push-ups: Ga liggen op je buik op een vlakke ondergrond. Zet vervolgens je handen op schouderbreedte en duw jezelf omhoog. Dit is de uitgangspositie. Vervolgens laat je je rustig zakken naar de grond, waarbij je borst de grond nét niet mag aanraken
Sit-ups: Ga plat op je rug liggen en plaats je benen in een hoek van 90 graden. Plaats je handen bij je oren en beweeg rustig met je hoofd naar je knieën. Als je ellebogen je knieën raken (ongeveer) dan ga je weer rustig omlaag.
Plank: Houd je lichaam vijftig seconden gestrekt op ellebogen en voeten. De naam van deze oefening zegt het al: je vormt zo van top tot teen een rechte plank.
Wall sit: Je gaat met je rug tegen de muur aan staan met je voeten ongeveer 40 a 50 centimeter van de muur af. Vervolgens zak je steeds lager naar beneden, totdat de hoek tussen je bovenbenen en je onderbenen 90 graden is. Dit houd je vervolgens zo lang mogelijk vol
Het is ook mogelijk dat je zelf een aantal attributen meeneemt, zoals een fitnessmat en wat gewichtjes. Met deze spullen kun je nog meer leuke oefeningen doen tijdens je pauze en train jij je spieren optimaal.

Sta je in de file? Ook dan kun je bewegen, alle beetjes helpen! Beweeg je armen en schouder. Als je elke keer beweegt op momenten waar het mogelijk is, dan zit je zo aan de aanbevolen 30 minuten beweging per dag.

Op veel plekken in Polen zijn openluchtfitnesscentra aangelegd speciaal voor vrachtwagenchauffeurs. Ze bieden chauffeurs de mogelijkheid om tijdens hun pauzes acties te ontspannen. Dit plan maakt deel uit van de ‘Truckers Life’- campagne, die door Mercedes-Benz Polska gesubsidieerd wordt. Ook andere landen in Europa staan op de planning, wij hopen dat Nederland hier snel aan toegevoegd wordt!

358

CHAUFFEURS
GEZOCHT

1631

INGEVULDE
VACATURES

11

VESTIGINGEN

718

LEUKE
COLLEGAS

24/7 Chauffeursdiensten
03-238 39 52
03-238 39 52